Circular Waste

Previous slide
Next slide

Sistemul economic “plătești pentru cât arunci”, prima analiză

Pe 28 februarie 2019, la MATER – Biblioteca de materiale, Splaiul Unirii 160, et.1, sector 4, Bucuresti, a avut loc CIRCULAR WASTE, conferință-reper pe tema managemntului deșeurilor.

CIRCULAR WASTE a fost primul eveniment din seria de CONFERINȚE GREEN REPORT din 2019, organizate în parteneriat cu Ministerul Mediului.

CIRCULAR WASTE aduce laolaltă componenta de business, cea legislativă și cea administrativă, punând la aceeași masă: reprezentanți ai industriilor de reciclare, colectare și salubritate, ai autorităților publice centrale și locale, generatorii de deșeuri, presă.

Cei mai importanți responsabili pe probleme de mediu din România și reprezentanți ai autorităților europene se vor reuni in cadrul CIRCULAR WASTE: Laurențiu Neculaescu – Secretar de stat, Ministerul Mediului; Dorin Corcheș – Vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu; Cosmin Teodoru – Directorul General al Direcției Generale Deșeuri, Situri Contaminate și Substanțe Periculoase din cadrul Ministerul Mediului; Robert Negoiță – Președintele Asociației Municipiilor din România; Adrian Dobre – Primar Municipiul Ploiești; Dan Popescu – Viceprimar Sectorul 2; Ionuț Apostu – Viceprimar Municipiul Buzău; Gabriel Moiceanu – Președintele Federației Asociațiilor de Dezvoltare Intercomunitară; Constantin Damov – Președintele Green Group; Cristi Lazăr – General Manager GreenPoint Management; Roxana Șunică – Director General Adjunct FEPRA; Anca Lupusavei – Director Marketing Recolamp; Roxana Puia – PR Manager Environ.

Prin CIRCULAR WASTE ne dorim să identificăm cât de bine a fost implementat sistemul “plătești pentru cât arunci” la nivel național și cum s-au schimbat relațiile dintre autorităților locale, Organizațiile de Transfer de Responsbilitate, societățile de salubrizare.

Speakeri internaționali

Sistemul garantie-depozit, care se va aplica începând cu 31 marie 2019, reprezintă un alt topic important la CIRCULAR WASTE. În țări precum Germania sau Suedia acest sistem a avut rezultate excepționale pentru ratele de reciclare.

Anna Sapota – Vicepreședinte CP Recycling, CanPack Group, Anna Larson – Director Circular Economy Project Development, Reloop Platform și Rauno Raal – Partener, Earth Care Consulting sunt cei trei speakeri internaționali care vor veni cu date și exemple de bune practici din țări în care acest sistem a fost deja implementat.

În cadrul dezbaterilor, alături de invitații noștri vom afla cât de pregătiți sunt producătorii și comercianții și care sunt condițiile necesare pentru ca acest sistem să funcționeze la parametri optimi.

Conferințele Green Report vin în peisajul conferințelor de business cu o abordare nouă și creativă, axată pe rezultate.

În acest sens, echipa Green Report schimbă „standardul“ și aduce câteva abordări diferite: în loc de un prezidiu monoton, schimbarea scenografiei pentru fiecare panel; în loc de prezentări power point anoste, interviuri 1:1; în loc de urmărirea ceasului până la finalul evenimentului, dinamică și implicarea activă a publicului. Pentru mai multe detalii privind „CIRCULAR WASTE, se va accesa: www.greenreport-conferinte.ro.